Vägar till en mer lättstädad inredning

Vi spenderar alla tid med att hålla ordning på hemmet på ett och annat vis. Städningen tar nog upp mest av denna tid och vi önskar nog alla att vi kunde så den avklarad snabbare. En sak som kan förhindra detta är faktiskt själva inredningen. Vill man få en mer lättstädad inredning har vi samlat ett antal tips här nedan.

Oavsett om man städar själv eller om man lämnat över jobbet till någon professionell kommer man att spara in något. I det första fallet är det tid och i det andra blir det pengar. Både vilka vi alla gärna har lite mer av.

Undvik öppen förvaring

Öppna hyllor samlar på sig mycket mer damm än de som finns bakom skåpdörrar. Och om det känns lite för tråkigt att stänga in allt kan man alltid satsa på snygga glasdörrar.

Högre ben på möblerna

Möbler med låga ben kan ofta vara snyggt, men samtidigt blir det så mycket svårare att städa under dem. Högre ben gör det lätt att styra in dammsugarmunstycket och låter en komma åt allt utan att behöva dra fram möblerna.

Vägghängd inredning

Och vad kan då vara bättre än höga ben? Inga ben alls så klart. Genom att satsa på mer vägghängd inredning frigör man mer golvyta och gör det ännu enklare att städa på många håll.

Korgar motverkar stök

Se till att ha en eller ett par snygga korgar i varje rum i hemmet. Dessa är perfekt för att samla saker som annars ligger framme på bord och andra ytor och skräpar. Placera dem nära de mest använda sittplatserna så kommer de garanterat bli använda mer.

Byt ut tjocka mattor

Tjocka mattor kan visserligen vara sköna att sätta ned fötterna på. Men de är också perfekta samlingsplatser för damm och massa annat skräp. Byter man till mattor med kortare lugg kommer det vara mycket lättare att dammsuga mattorna och faktiskt få upp allt som ligger och skräpar i dem.