Lys upp din trädgård

Det kanske är främst på hösten som man vill lysa upp sin trädgård. Det är då mörkret lägger sig och ger ljuset den effekt som man önskar sig. Under ljusa sommarnätter så kanske det inte ger samma effekt.

Förutom elektrisk belysning så kan det vara snyggt med ljuslykta utomhus. Det blir något speciellt då levande ljus fladdrar i en lykta. Det kan ställas vid entrén till huset och ge en välkomnande effekt men också på utvalda platser i trädgården som gör de extra mysigt även fast man sitter inomhus och tittar ut i sin vackra trädgård.

Även på en altan så kan det vara trevligt att placera levande ljus i olika typer av ljuslyktor. Det finns flera modeller att välja bland och om det är mycket vind där du bor så kan det finans fördel att använda sig av lyktor antingen med täkt glas eller med höga kanter som gör att inte ljuset blåses ut i vinden. Tänk på att placera dina lyktor så det inte blåser allt för mycket och att du kan ha de under uppsikt från något fönster.

Förutom att belysa med ljuslykta så är det den elektriska belysningen något som kan användas året om. Det kan vara oerhört trevligt när vintern kommit och snön har lagt sig med olika typer av belysning i trädgården. Det kan vara bra att planera hur man vill att det ska lysa i sin trädgård och genom att skissa upp var man vill belysa är en bar idé. Det går också att använda sig av en spotlight som man kan flytta runt en kväll för att se olika effekter.