Säkra upp hemmet med batteriljus

Att bränder i hemmet ökar under juletiden är nog de allra flesta medvetna om. Det är förstås väldigt mysigt med levande ljus och det finns mycket du kan göra för att förebygga brand i hemmet. Men ett alternativ som kan vara ännu bättre, speciellt om du har små barn eller djur hemma är batteridrivna ljus.

Idag finns det många batteriljus som näst intill ser ut som äkta ljus. Teknologin har verkligen gått framåt på den här punkten om du hittar många fina batteriljus du kan handla online. Det spelar ingen roll om det är värmeljus eller ståtliga kronljus du är ute efter. I princip alla typer av ljus som batteriljus och är ett säkert alternativ när du är orolig för brand.

Batteriljus och miljöpåverkan

Det har varit en diskussion om batteriljus och dess miljöpåverkan. Batterier har en stor negativ miljöpåverkan och du bör alltid slänga använda batterier i batteriåtervinningen. Du kan med fördel använda uppladdningsbara batterier som går att använda om och om igen.

Om du dessutom köper batteriljus med timer så kommer du automatiskt bara att ha på ljuset under vissa tider på dygnet. Batteriet håller då ofta länge, vilket förstås minskar miljöpåverkan av ljuset.