Bra belysning till ditt nyrenoverade kök

Går du i renoveringstankar eller har du precis fixat till ditt kök. Då är det läge att fundera på belysningen. Bra köksbelysning är nämligen a och o eftersom köket är ett av de rum som har högst krav när det gäller ljussättning. Det ska inte bara var snyggt och mysigt utan även vara funktionellt.

Vad ska man tänka på?

Först och främst – satsa på en bra och varierad belysning. Du vill kunna använda köket för olika ändamål och du vill då han bra ljus, vare sig du ska arbeta eller umgås i det. Det är dock inte enkelt att tillgodose alla behov eftersom det krävs olika typer av belysning. Ett tips är att börja med allmänbelysningen i taket för att sedan bygga på med andra ljuskällor. Du bör ha totalt 5-10 ljuskällor, fönster inräknat.

Spotlight för bra ljus

Ett bra alternativ i köket är så kallade downlights, eller spotlights. Har du överskåp kan du fälla in dem, om inte så kan du istället placera dem i taket. Tänk då på att sätta dem centrerat över bänkytan så att du får så bra ljus som möjligt när du arbetar. Om du är på jakt efter belysning lägg din beställning online, där finns ett stort utbud för alla smaker.