Att inreda sitt första hem

Dagen som alla ungdomar drömmer om är dagen du äntligen ska få flytta hemifrån, kanske beror flytten på studier eller så har du helt enkelt fått en lägenhet och det är dags att ta steget in i vuxenlivet på allvar. Men när det är första gången som man skall sätta bo själv så är det inte alltid så lätt att komma ihåg allt arbete och pengar som kräva för att skapa ett hem att leva i och trivas. Det finns utan tvekan välmenande föräldrar som kommer med pekpinnar men dessa upplevs mest som negativa och men vill helt enkelt göra själv. Men här kommer lite välmenande råd ändå.

Inredning är något som kan bli en dyr historia, även om du bor på få kvadratmeter så är det en hel del saker som behöver införskaffat. Försök att skatta dig en vision om hur du vill att hemmet ska se ut, på det sättet kan du lättare hitta rätt grejer. Det gör också att du lättare kan fynda begagnat och på loppis utan att det ser ut som ett ihop plock av gamla möbler. På etnodesign.se finns det en hel del snygga detaljer som du kan lyfta hemmet med. För många gånger är det små detaljer och textilier som verkligen kan gör en skillnad. Det behöver med andra ord inte bli så dyrt om du har en plan.

När möblerna väl är inköpa och du tror att de största kostnaderna är över så kommer chocken över vad alla små saker som man tar för givet faktiskt kostar. Sällan är det saker som kostar mer än en hundring eller knappt det. Men när man väl sätter samman allt så blir det stora summor. Vi talar om glad, tallrikar, kryddor, handdukar, diskställ, kastruller, stekpannor, bestick och så vidare. Det är med andra ord väldigt många små saker som du kommer att behöva och som också kostar pengar. Kanske kan du önska dig presentkort för några av dessa utgifter, eller så kanske det finns lite som du kan få med dig hemifrån tills att du får råd att byta ut till något som du hellre vill ha. Vi förstår känslan av att snabbt vilja komma i ordning, men lite tålamod gör kostnaderna mer hanterbara och gör att du kan ha råd med annat kul i livet också.