Skapa hotellyxen hemma

Är det något hotellrum kan så är det att skapa en härligt lyxig känsla. Nu ska vi titta lite närmare på hur man återskapa denna känsla i sitt eget hem!

1. Hämta inspiration

Alla hotell är ju inte helt lika varandra så det finns ju fortfarande mycket att välja mellan när det kommer till stilval. Hämta inspiration från alla möjliga håll, som direkt från hotells egna bilder av sina rum eller från de som faktiskt inreder dessa.

2. Sängen i fokus

I ett hotellrum är sängen den centrala fokusen. Den bör stå mot mitten av ena långsidan, om möjligt, för bästa effekt och möblemanget runtikring får gärna stå riktade mot den.

3. Heltäckningsmatta

Att lägga in en heltäckningsmatta bidrar stort till känslan i sovrummet och mattan kommer även hjälpa till att dämpa ljudet i rummet. Tänk noga på vilken färg mattan bör ha så den både passar ihop med inredningen men inte drar till sig all uppmärksamhet.

4. Ordentliga gardiner

Hotellrum gillar att använda riktigt stora gardiner som går ända från taket ned till golvet. De brukar oftast finnas både mörkläggningsgardiner och tunnare sortens, men man kan ju själv välja de man tycker passar bäst och ger bäst resultat.

5. Vacker sänggavel

Sänggaveln är också en väldigt vanlig del av hotellinredningen. Denna får ofta sägen att se mer bastant och solid ut och bidrar så klart även till den lyxiga känslan. Är man lite händig kan man faktiskt göra en helt egen ganska enkelt.

6. Fyll upp med kuddar

En annan sak hotellrum gillar att göra är att lägga ut rikligt med kuddar. Blanda gärna kuddar av flera olika storlekar med de största mot sänggaveln och successivt mindre kuddar framför. Här går det även att blanda färger och mönster, så länge man inte går till överstyr.