Få hjälp med häckklippning i höst

När sommaren går mot sitt slut har växterna spirat i skön sommarvärme länge. Men det är dags att börja tänka på att förbereda träd, buskar och växter inför den kommande vintern för att de ska vara lika fina nästa år.

Är du inte intresserad av trädgårdsskötsel kanske du inte riktigt vet vad du behöver klippa eller när. Bland annat vissa träd och lövhäckar behöver du klippa under rätt period för att de ska fortsätta vara täta och fina.

Gör det själv eller ta hjälp

Många villaägare vill ofta sköta sin trädgård själva, men det kan saknas både kunskap och rätt verktyg. Att arbeta med en häcksax, även om den är batteridriven, kan vara ansträngande. Känner du att du inte har kunskapen eller orken, ta hjälp. Har du inte någon bekant som kan hjälpa dig finns det många företag som erbjuder dessa tjänster. Ta en titt online så hittar du garanterat företag eller personer som kan hjälpa till i området där du bor.

Utnyttja RUT-avdrag

Om du har rätt till RUT-avdrag kan du utnyttja det för till exempel hjälp med träd- och häckklippning. Kontrollera bara att företaget eller personen du anlitar erbjuder avdraget samt att de innehar F-skattsedel.