Dekorera fasaden

I alla försök att få en så vacker och passande inredning inomhus som möjligt är det lätt hänt att man missar möjligheterna som faktiskt finns att förbättra husets yttre. Nu kommer man ju säkert ihåg att måla om huset när det behövs, men det går att göra så mycket mer.

Det praktiskt taget alla husfasader har gemensamt är att man någonstans på framsidan av huset har en hussiffra. Nu är det ju inte alla som tänker på denna som någon form av dekoration, men med rätt design kan detta absolut åstadkommas. Man behöver inte ens använda en siffra för att identifiera huset, man kan lika gärna bokstavera hussiffran istället. Men man måste så klart tänka på storleken på bokstäverna och hur mycket utrymme man kan avvara för detta.

Växter är också något som är perfekt för att dekorera fasaden. Alla har ju säker stiftat bekantskap med de klassiska fönsterlådorna där man kan plantera örter, blommor eller till och med grönsaker om man har bra förutsättningar. Men man kan även sätta upp individuella krukor direkt på väggen med några praktiska hållare. På så sätt kan man även dekorera större utrymmen av fasaden på ett snyggt sätt. Slutligen finns ju klätterväxter som ett alternativ. Ett bra tips är då att först sätta upp ett ribbverk och låta klätterväxterna använda detta istället för att klättra direkt på väggen.

Det finns även snyggt designade metall- och plexiglasdekorationer specifikt tänk att vara utomhus. Fördelen med sådana, förutom att de är väldigt snygga, är ju att man kan ha dem ute året runt. Vilket ju inte är fallet för växtligheten man normalt sett planterar i fönsterlådorna. Dessa dekorationer kommer i en mängd olika variationer och det bör inte vara svårt att hitta något som passar ens egen estetik och kanske även passar in i omgivningen.