Ge liv till ditt vardagsrum

Vardagsrummet är tillsammans med köket det som definierar ditt hem i andras ögon. Om sovrummet är en plats för vila och barnrummen en plats för lek så är vardagsrummet det ställe där du har mest att vinna på att inreda personligt och genomtänkt. Det ska vara praktiskt – ja. Men det ska också se snyggt ut på Instagram.

Dölj tekniken

Inbyggda lösningar och gömda sladdar är A och O när det kommer till att skapa ett trevligt och fotogeniskt vardagsrum. Du behöver inte gå så långt att du skaffar ett TV-skåp, men se till att sköta kabeldragningarna snyggt och göm undan alla tekniska apparater som kan gömmas undan.

Inred med konst

Smakfull konst lyfter vilket vardagsrum som helst. Det är inget som behöver kosta skjortan utan du kan gott och väl satsa på snygga och avskalade posters eller grafiska blad av något slag som du kan hitta hos till exempel Hillhouse. Tänk på att ramen är halva konstverket, en ramverkstad gör ett betydligt snyggare jobb än du själv gör med en färdigköpt standardram.

Tunga möbler

Den avskalade och strama stilen är ute. Nu är det tunga möbler som gäller igen. Plysch, sammet eller chesterfieldsoffor är helrätt. Komplettera gärna med textilier som gardiner och plädar. Något som också är populärt är att ge spriten en central position i vardagsrummet, men då inte som dryck , utan som inredningsdetalj. Klassiska drinkvagnar och barglober ökar i pris på auktionssajterna samtidigt som gamla klassiker åter sätts i produktion. Komplettera med snygga glas och andra barattiraljer, samt olika typer av snygga spritflaskor.

Mattor

Även mattorna blir tyngre och mer mönsterrika. Bort med de enfärgade och in med de stora orientmattorna. Den vågade satsar på en rejäl heltäckningsmatta, något som varit helt borta från alla inredningstrender i trettio år men nu tydligt är på väg tillbaka igen. Mattor är också något som bör finnas i alla rum, inte bara i vardagsrummet. Men det är i det sistnämnda du bör placera den största och finaste.