Sätt personlig prägel på ditt hem med foton

shutterstock_344429207

Att använda foton som en inredningsdetalj är något av det mest personliga och kreativa du kan göra, samtidigt även något som är enkelt och snabbt att fixa. För en tidlös och klassisk touch kan du hänga upp remsor från fotoautomater eller polaroidbilder, men dagens kapabla fotoskrivare gör att du även kan skriva ut bilder från alla digitala enheter.

Fotokonst är ett koncept som är relativt nytt som inredningstrend, men du behöver inte vända dig till dyra konstverk tagna av kända fotografer – idag är vi alla fotografer. En fin ram, och det finns många olika, adderar en känsla av professionalism och lyx och höjer upp dina personliga bilder till konstverk.

Ett innovativt tips är att blanda tomma ramar med inramade fotografier för en modern känsla. Fotografier behöver inte heller vara personliga – skriv ut bilder på din favoritstad eller ditt favoritdjur beroende på vilken känsla du vill frammana i rummet. Det viktiga är att du trivs med stilen! Istället för enstaka bilder kan du leka med olika storlekar och former och dekorera en hel vägg med fotografier. Som taget ur ett kvartersgalleri i New York!

Ett tips kan vara att ha någon slags röd tråd, som dock kan vara ganska diffus. Valet av ramar är också viktigt, då de ger extra karaktär åt bilden eller kan ändra dess känsla helt och hållet. Svartvita bilder kan accentueras med en gul ram medan ljusa bilder kommer till sin rätt med ljusa ramar, då mörkare kan upplevas som för hårda och matta av den skira känslan i bilden.

Att inreda med foton kan alltså varieras i det oändliga och är ett enkelt, billigt och roligt sätt att sätta prägel på ett helt rum. Byt foton och ramar efter humör – inredning har aldrig varit enklare!