Dekorativa badrum

Badrum

Ett badrum ska vara praktiskt och smidigt att använda. Man vistas många gånger under en dag i badrummet framförallt börjar du oftast dagen där och därför ska ett badrum ge dig kraft inför en ny dag så den bör vara harmonisk och behagligt att vistas i. 

En vanlig människa besöker toaletten 2500 gånger per år, vilket är ca 6-8 gånger per dag. Vi tillbringar nästan 3 år av vår livstid på toaletten därför är toaletten ett lika viktigt rum som något annat i huset att tänka igenom inredningsmässigt, kanske till och med viktigare än vissa andra rum eftersom ett badrum ska rymma så många funktioner. Vissa badrum är både toalett, dusch och/eller bad, tvättstuga, förvaring av handdukar och prylar och är också det rummet man fixar till sig i på morgonen.

Att renovera ett badrum är en stor investering som man vill ska hålla under många år. Därför när man renoverar ett badrum vill man inte välja en design som går ur tiden och blir omodernt för fort. Ofta väljer man därför ganska neutrala toner på väggar och golv och de fasta möblerna såsom dusch, badkar, toalett och handfat och kanske även förvaringsskåpen väljs i ett mer bestående träslag eller färg. Man kan istället välja att få en personlig prägel på sitt badrum genom att tänka till på inredningsdetaljerna. Man kan inreda och göra rummet mysigt och inspirerande genom att färgmatcha handdukar, matta och gardinerBlommor som frodas i en mer fuktig miljö är ett perfekt komplement i badrumsinredningen. Ljus i fina ljusstakar eller vackra ljuslyktor gör att ett bad eller en dusch blir extra harmonisk, helst om man använder sig av ett rogivande doftljus. Något man också kan byta ut efter några år är handtag, beslag och fötter på skåpen och andra badrumsmöbler för att göra det lite nytt och modernt. Med de här små medlen kan du inreda ditt badrum och följa trender och det blir ändå inte alltför kostsamt eller för stort arbete.