Få ett väldoftande hem

doft_390571411

Alla vill naturligtvis att det ska lukta gott hemma, men vad som doftar gott kan ju såklart skilja sig från person till person. Hursomhelst finns det många tips man kan använda sig av för att få ett mer väldoftande hem.

Som sagt så reagerar olika personer olika på många dofter, det är bäst att testa sig fram vilka dofter man föredrar innan man bara börjar sprida dem genom hemmet. Och även om man vet med sig att man älskar en specifik doft bör man vara försiktigt med hur mycket av denna man egentligen använder, väldigt påtagliga dofter kan vara jobbiga i längden.

Det första man bör göra är såklart att vädra ordentligt. Detta kommer att hjälpa till att ta bort otrevliga dofter och skapa en fräsch grund för nya dofter att introduceras. Gör man detta vintertid är det bra att försöka skapa korsdrag så behöver man inte ha fönsterna öppna så länge så all värme rymmer.

Doftljus är ett populärt, och kanske även ett av de enklaste, sätten att få hemmet att lukta gott. De sprider ofta snabbt en behaglig doft som hänger kvar ganska länge. Doftljus kommer i en massa olika variationer, så nästan oavsett vad man föredrar finns det något ljus som kan sprida en härlig doft i sitt hem.

Ett annat tips är något som mäklare ofta använder sig av när de ska sälja hur eller lägenheter, vilket är att simulera doften av nybakat. Detta kan man göra genom att hälla en kapsyl med vaniljextrakt i en behållare och ställa in den i ungen ett tag. Detta kommer att sprida en härlig vaniljdoft genom hela hemmet.

Andra föredrar ju såklart doften av nybryggd kaffe, då kan man faktiskt koka upp bara en liten mängd emellanåt för att få doften även om man inte planerat att dricka en massa just för tillfället.