Stora renoveringar i fastigheten

Om du bor i antingen en bostadsrätt eller en hyreslägenhet så kan det behövas göras omfattande renoveringar i fastigheten som du blir berörd av. Det är något man får räkna med när man bor i lägenhet. 

Det kan vara att stammen i huset för vatten och avlopp behöver spolas och rengöras. Det är viktigt att man får uppgifter om vad som ska komma att ske den närmaste tiden. Om man hyr sin lägenhet så är det hyresvärd och fastighetsskötare som ska meddela dig vad som kommer att hände framöver. Äger du din bostadsrätt så är det bostadsrättsföreningen som meddelar vad som är på gång och om du varit med på årsstämma så vet du förmodligen redan var som är på tapeten.

Du ska i god tid få reda på vad som ska hända så du hinner förbereda dig och kanske tillfälligt flyttar från din bostad så de kan arbeta utan att störa dig. Det kanske finns vänner, familj eller bekanta som du kan bo hos under tiden som renoveringen eller det som ska göras blir klart. Du får komma hem till ett förhoppningsvis funktionell bostad som om inget hänt.