Från tråkig till trendig: Så skapar du en industriell inredning

Industriell inredning har blivit allt mer populärt på senare tid. Det är en stil som präglas av råa ytor, metall och trä. Det är lätt att tro att det handlar om att bara köpa in några möbler och dekorationsdetaljer i denna stil, men det krävs lite mer arbete än så för att skapa en riktigt snygg och genomtänkt industriell inredning.

Färgsättning

En av de viktigaste delarna i en industriell inredning är färgsättningen. Denna stilkaraktäriseras oftast av en palett av gråa nyanser, men det går även bra att addera andra färger som till exempel grönt eller blått. Även materialvalet är viktigt. Betong och metall är vanligt. Det finns även färger som försöker efterskapa dessa material och kan vara roliga att använda. Tänk på att skapa kontraster i färgsättningen genom att använda mörka färger på väggar och tak.

Möblering

Industriell inredning handlar mycket om att skapa en rå och opolerad känsla. Därför är det viktigt att välja möbler som präglas av just denna stil. Tänk på att använda möbler som är tillverkade i metall, trä eller läder. En stor soffa i läder eller en stor matgrupp i trä är två exempel på möbler som passar bra i en industriell inredning.

Belysning

Belysning är en viktig del av alla inredningsstilar, men det är extra viktigt i en industriell inredning. Tänk på att använda belysning som ger ett mjukt och varmt sken. Detta kan du åstadkomma genom att använda lampor med varmvitt ljus. Tänk också på att använda ljuskällor som har en synlig glödtråd.

Dekoration

När det kommer till dekoration i en industriell inredning är det viktigt att tänka på att inte överdriva. Mindre detaljer som till exempel en stor väggklocka i metall eller en stor tavla med ett abstrakt motiv kan vara dekoration nog. Tänk också på att använda detaljer i trä och metall för att skapa en rå och opolerad känsla.

Att skapa en industriell inredning kräver lite mer arbete än att bara köpa in några möbler och dekorationsdetaljer. Men med rätt färgsättning, möblering, belysning och dekoration kan du skapa en riktigt snygg och genomtänkt industriell inredning.