Förlikningsavtal vid tvist med hantverkare

Känslan av att flytta in i en ny bostad är oförglömligt vacker, inte minst om det är din drömbostad. Lika härligt som det kan vara med en ny bostad, lika tråkigt kan det vara när du inte är nöjd med ett jobb som hantverkare utfört.

Om du och hantverkaren inte är överens kan tvisten i värsta fall gå hela vägen till domstol. Eftersom det är både kostsamt och energikrävande kan du lära dig mer om förlikningsavtal genom att läsa hela artikeln.

Få ett förlikningsavtal som passar alla parter

Ett förlikningsavtal där du kommer överens med hantverkaren, innan det blir domstolssak blir billigare och går snabbare. Om du anlitar en jurist med lång erfarenhet kan en förlikning bli relativt okomplicerat. Men trots att förlikning kan vara enklare än du tror måste samtliga parter komma överens om en lösning.

Eftersom en tvist som rör bostaden lätt blir personlig kan det ibland medföra att det blir svårare att komma överens på grund av missförstånd och käbbel. Därför kan en specialiserad jurist lyfta tvisten till en nivå med professionell förhandling baserat på befintlig lagstiftning. Målet är att uppnå ett förlikningsavtal som passar båda parter.

Få råd från experter idag

Du kan redan idag gå in online på Hallqvists advokatbyrå Bostadsjuristerna och få hjälp av experter redan idag.