Förändra husets yttre

Precis som vi kan bli trött på inredningen i ett rum och vilja förändra den kan vi ibland känna samma sak med husets yttre. Man får dock ofta förvänta sig en hel del arbete för att förändra detta.

Taket

Taket gör mer för husets utseende än vi tror många gånger. Att byta från ett tak till ett annat är ett omfattande jobb, men det kan också vara precis vad man behöver för att få ett önskat resultat. Det gäller att tänka ordentligt på vad man ska välja men också på vad huset faktisk kan hantera.

Takstolarna på många hus kan mycket väl vara byggd att hantera vikten av taket som först lades och inte mer. Att byta från ett lättare tak till ett tyngre är något man endast bör göra om man fått godkänt av en expert. Men att byta till ett lättare tak, som till exempel takpanneplåt, går alltid bra.

Fasaden

Det enklaste fixet man kan göra på en fasad är så klart att måla om den. Detta är något vi mest gör med just träfasader, men så länge man använder rätt färg och rätt metoder är det inget som hindrar en att göra desamma med en tegelfasad eller putsad fasad. Underarbetet är alltid väldigt viktig och sätter grunden för den nya fasaden. Se därför till att göra detta jobb ordentligt och hoppa in på målningen direkt.

Men precis som det går att byta från ett tak till ett annat kan man även byta ut fasaden till en helt annat sort. Detta är självklart mycket dyrare och tar betydligt längre tid. Med andra ord inget man bör ta sig an utan en väldigt bra anledning och en ordentlig budget.