Än är inte sommaren över

Än är inte sommaren över och det kan bli många härliga kvällar på altanen eller uteplatsen. Vi har haft en fantastisk sommar 2018 och värmen har gjort oss bortskämda nu när vi befinner oss i mitten av Augusti. Det är nu vi får plocka fram våra värmande filtar om mysa ute i trädgårdsmöblerna om kvällarna.

Du kanske har retat dig på de gamla utemöblerna och då kan vi tipsa dig om nya utemöbler i teak. Ett fantastisk material som tål mycket och bara blir bättre med åren vid rätt skötsel. Första året behövs ingen behandling då teak innehåller en hel del olja i sig själv. Efter en säsong så kan man använda speciell olja för ädelträ så håller de sin naturliga färg längre. Genom att stryka på rikligt och torka av efter ungefär femton minuter ger ett bra skydd för träet.

Det är också en fördel att använda någon form av överdrag över sitt möblemang då det inte används för att inte utsätta de för mycket solljus och väta vid regniga dagar. Vid säsongens slut så ställ in dina möbler på en bra plats under tak. Det behöver inte vara speciellt varmt utan kan vara ett förråd på gården eller ett garage. Du kan dra på ett lager tunn olja innan du ställer bort möblemanget.

Nästa vår så kan du med glädje plocka fram dina utemöbler igen och nyttja dessa under sommarens soliga dagar.