Att tänka på det yttre

house

Är du i i färd med någon form av renovering? Det kan vara lätt att fokusera på det inre rummen för att få det bekvämt och snyggt inomhus. Att tänka på det yttre är minst lika viktigt, ett hus med en bra grund och ett bra tak gör att huset mår bra och står emot vädrets makter. Likaså med fasaden, den behöver omvårdnad den också.

Måla om huset

Hur ofta man behöver måla om huset beror lite på vilken typ av färg man använder sig av. Med akrylat så kan du vänta upp till femton år innan du behöver ta fram din pensel igen. Har du målat med någon form av slamfärg så kanske du måste måla om efter fem år. Så kolla upp vilken färg som använts tidigare och kolla upp hos din färghandlare hur du ska göra. Det finns många bra tips online för dig som planerar att måla om huset i sommar.

Annat att tänka på

När huset är färdigmålat så kan du fixa till det där runt omkring som till exempel med nya fasadsiffror. Varför inte ta dig en runda runt kåken och kolla upp om inte det går att fixa till något mer innan målarställning monteras ner. Det kan vara bra att montera fasadbelysning så man slipper stå med stege sedan och vinglande fixa detta.