Allt som behövs inför att kakla om köket

Kitchen Just nu är det populärt att kakla om i sitt kök bland svenskarna. Många upplever att det blir stor skillnad och ett rejält uppsving för helhetsintrycket i köket. För att kunna utföra uppdragen behövs såklart bra material. Här ska vi tipsa om en bra återförsäljare som har allt man behöver. Vi ska även ta upp allmänna fördelar som finns kring att kakla om i köket.

 

Ny känsla med nytt kakel

Att kakla om i köket ger ofta oanade effekter. Det skapar en härlig, fräsch känsla och på köpet brukar det bli lättare och rengöra materialet efteråt. Branschtidningen för villaägaren, Vi i Villa, tar upp de senaste trenderna inom kökskakel i den här artikeln. Tidskriften nämner bland annat varma toner, stora plattor, hexagonmönster och nedtonade naturliga färger som heta trender just nu. De pratar även om att det är viktigt att hålla fogarna rena och att renovering på små ytor kan få stora positiva effekter för en ljus och fräsch känsla i köket.

Renovera hela köket

När man tänkt sig att riva ut hela köket för att renovera och göra om, kanske flytta om några köksskåp eller bänkar för att få bättre arbetsytor eller skapa en köksä mitt i rummet då kan man mycket väl passa på att både lägga golvvärme och ett nytt golv i samma veva. Här kan kan tänka sig att använda klinkers plattor på golvet då de tål väta mycket bra men samtidigt kan det vara bra att tänka på att det är en hård yta. Tappar du ett glas eller en tallrik i golvet så splittras det snabbt och det kan vara hårt att stå på om man tillbringar mycket tid vid spis och diskbänk. Det är svalt och skönt på sommaren och blir varmt och härligt på vintern om man lägger golvvärme under och det är lättstädat och lättskött liksom kaklet ovanför bänkarna. Organisationen Villaägarnas Riksförbund ger på sin hemsida några smarta tips inför att kakla om i köket. Det är framför allt rent tekniska detaljer som tas upp, som fixblandningen, snörsättning, hur du sätter första raden och hur du tätar. De rekommendera även att läsa på vilka regler som gäller innan du kommer igång. Genom att göra allt enligt skolboken så är det inte allt för svårt att sätta kakel själv. Gör ett bra grundarbete så kommer det att bli bra. Var noga med allt arbete du gör och mäta mer än en gång då du håller på.