Inredningsstil – New England

new england

Alla har en viss stil när de inreder. En del stilar har ett väldigt specifikt namn medan andra är mer allomfattande såsom ”orientalisk” eller ”vintage”. Här tänkte vi prata om en lite snävare inredningsstil som kallas New England. 

Stilen ska påminna oss om havet, om ett stort hus med många fönster och strandtomt, det ska ta oss till en ljus och öppen plats där naturen aldrig är långt borta. Du kan alltså ha din stil från utsidan och in, om du så önskar.

Det finns några ledord när man pratar om New England-stilen, några essentiella punkter som alltid ska finnas med. Några av dessa kan du läsa mer om nedan.

Detaljerna vi tar upp nedan går att köpa hos Marinestyle som fokuserar på New England och marin inredning.

Blått och randigt

Blåa soffor och blåvitrandiga fåtöljer i biblioteket. Den blåa havsfärgen återkommer genom hela inredningsstilen och det randiga ger ett snygg avbrott från fylliga färger. Här kan man också lägga till lite mer udda detaljer i blåvit såsom en kinesisk kruka eller äldre porslin. Även duschdraperiet och liknande kan få vara randigt.

Vitt och natur

Det vita finns så klart med överallt. Men till skillnad från Shabby Chic-stilen där den vita färgen ska se sliten och gammal ut, ska New England-vit vara fräsch och vit som elfenben.

Naturmaterial i beige kopplar samman hemmet med naturen: lägg in en bambumatta vardagsrummet, häng linnegardiner i fönstren, ta in rottingsoffan från altan och använd inomhus istället eller dekorera med havsslipad drivved.

Tryck

Saker och ting med tryck är välkommet. Det kan vara ankare, ortsnamn som gärna kopplas samman med det marina livet (Gripsholm, New Hampshire), stjärnor, fyrar och så klart båtlivet. även mönster passar så vida man kombinerar rätt färger. Kuddfodral och plädar med tryck kan man inte få för många av!

ankare